Monday, December 21, 2009

.:: akU, CuTi, FeStKUM, & REuNiOn..?? ::.

AKU-finnally, cuti sem dh pun berakhir.. dan aku kembali semule ke bumi ukm ni...hmmm.. final sem insyaallah...amin..


CUTI-hmm.. sepnjang cuti, xde ape yg menarik..duk kt umah je..ari2 goyang kaki dok depan tv tgk cite CSI(huhu.. berangan nk jadi forensik..haha) gitu la keje aku duk kt umah.. mak aku memng dh mlz nak ckp ape dh.. haish.. terok bebenor ank dara die sorg ni..hahaha.. ye la, nak wat ape lgi.. xkan nk merayap keliling kmpg kot.. t lgi pening mak aku..haha..lgpun aku dh xde member kot kt kmpg tu,huhu.. bukan ape.. aku ni kot yg sombong..haha.. xkisah la.. nak keje lak malaz r...lgpon cuti kejap je.. x smpai sbuln pon... bek aku duk umh rehat2 badan n kepala otak aku ni smbil menggemukkan dri kt umah.....huhu...

Monday, November 09, 2009

.:: FiNaLLy.. sEm1 2009/2010-sEtTLe..!! ::.

yeay!!! tepuk tngan dulu...MyEm0.Com yeay!!
akhirnya.. ari ni suka cita dimalkumkan ina dh abes exam sepenuhnya..!! semua dh settle td... esok ina dah nk blik rumah.. brang2pon ina dh angkt dh separuh msuk stor... SUkenYe..!!
Pas ni lam sebulan lebih ina akn cuti.. n sepanjang tempoh tu, no new post for this blog...! unless lau ina rajin nk menapak ke CC..tpi, biasenye mmg ina mlz..haha..xkisah la tu... janji ina CUTI... duk kt rumah, goyang kaki, makn, tgk tv, tido, ah bahagianya idop..!!MyEm0.Com hehe..
k la.. tu je kot... SELAMT BERJUANG la kpd yg x abes exam lgi tu... ina dh nk balik umah dh... bye.. !!bye !!MyEm0.Com

Sunday, November 08, 2009

.:: WaN aN..!! eSok LaSt PaPeR- ManDaRiN.. ::.


10.10 pm- aku x study lagi kot.. esok dh exam.!! huhu... nape malaz sgt ni...?? xsabar nk balik kot..hmm.. sbnrnye aku dh bukak dh buku td, aku tgk, then aku baru sedar yang aku dah x ingt pape..KOSONG MyEm0.Com
.. giler tol.. camne ni nak exam sok?? tpi aku tetap gini.. xstat gak study.. leh lak tgk TV..huhu..
ehmmm.. barang pon x abes kemas lgi, bilik aku ni krg cam ape je... nk kemas dri smlm x abes lgi.. x tau la..
ok.. kene motivate diri ni... STUDY.. STUDY..STUDY..!!!

p/s:ermm.. nak biscuit panda MyEm0.Com.. lapr..hehe..
oppss.. lupe lak.. PANAS! haha..

Saturday, November 07, 2009

.:: PANASS!! kisAH Si PiSaU cUkUR.. ::.

Panass! hehe.. yess.. akhirnye tercapai gak hasrat aku nk tengok cite ni.. n watching this film memang berbaloi la.. best sangat.. banyak message sbnrnye.. wlpon tjuk die PISAU CUKUR. but sbnrnye cite ni memng bnyk nilainye.. bukan nk angkt martabt si pisau cukur tpi mesej yg cube di smpaikannye.. nk fhm n tau, tgk la sendri..huhu..(cam pengulas filem dah aku ni.. ah tak kisah la) tak kire nk komen gak....
pelakon die semua mmg best la.. i luv fazura's acting..huhu, but the most yg paling aku suke lam cite ni is AARON!!.. haha..gedikxs..hehe.. len2 pelakon sume ok la.. watak si Faqir tu cute n cam sweet je... jatuh ati lak..haha...comey jek care die.. very low profile but still smart... i like his way nak tackle si Bella..
hmm... ape lgi ek.. ha.. the dialog2 in this film especially dialog si Intan memang leh jd ikutan la.. Panass!!, Oh My GUCCi, OH My DIOR, n macm lgi sume brand die sebut.. overall, skrip die mmg santai..
bab2 set penggambran sume korg dh tau la kot.. yg diorg sume wat atas darat je.. walaupun cite atas kapal.. memg creative.. tgk je kt web diorg www.pisaucukur.com.my
tu je la.. penat dh merepek.... daa.. n b4 i'm leaving enjoy this film OST.. E.R.T



PANASS!!

Friday, November 06, 2009

.:: HaTi yAnG kAu SaKiTi... ::.

HATI YANG KAU SAKITI- ROSSA

sedeh aku dengar lagu ni..huhu.. lirik die pon mmg sedeyh la..MyEm0.Com cam luahan hati si Rossa ni pon ade gak..tapi bagi aku , lagu ni sesuai la sgt tuk sesape yg ade pengalaman cinta dikhianati gini.. huhu (cam kejam gilak je..huhu,, xde la aku gurau je..)..



LIRIKNYA:

Jangan pernah katakan bahwa cintamu hanyalah untukku
Karena kini kau telah membaginya
Maafkan jika memang kini harus kutinggalkan dirimu
Karena hatiku slalu kau lukai
Tak ada lagi yang bisa ku lakukan tanpamu
Ku hanya bisa mengatakan apa yg kurasa

Ku menangis… membayangkan
Betapa kejamnya dirimu atas diriku
Kau duakan cinta ini
Kau pergi bersamanya

Ku menangis… melepaskan
Kepergian dirimu dari sisi hidupku
Harus slalu kau tahu
Akulah hati yg telah disakiti

Maafkan jika memang kini harus kutinggalkan dirimu
Karena hatiku slalu kau lukai
Tak ada lagi yang bisa ku lakukan tanpamu
Ku hanya bisa mengatakan apa yg kurasa

Ku menangis… membayangkan
Betapa kejamnya dirimu atas diriku
Kau duakan cinta ini
Kau pergi bersamanya

Ku menangis… melepaskan
Kepergian dirimu dari sisi hidupku
Harus slalu kau tahu
Akulah hati yg telah kau sakiti

Ku menangis…
Harus slalu kau tahu
Akulah hati yang telah….
Kau sakiti…

Thursday, November 05, 2009

.: 6.30pm. 5/11/09- secra tak rasminya aku dh MERDEKA kot(92%)huhu ::.


yeay.. ari ni dah abes exam seronok gilak la..haha

( jup2 abes btol ke eh? hmmm.. biarlh dlu..huhu)
paper ari adalh paper paling stress skali tuk aku nak study... tpi time jwb tdi insyaalh ok la kot.. x stress sgt la.. paper ape? business law la.. aku dh la kurg mematuhi law2 ni sume..huhu.. patotla aku x jadi dak law..hahaha( ade ati lak..huhu).. ok lah.. bkn ade pape pon nak cite.. sbnrnye saje je... lagipon aku bkn abes lgi paper ade 1lagi..huhu..
tpi yg satu ni, exam die len sket... len camne? ntah lah.. bhsa len kot... hahaha.. mmg bhsa len pon ngek la ko ni ina.. hhuhu
dah la.. merepek plak aku kat sini bnyak t..

MyEm0.Com

Tuesday, November 03, 2009

.:: ALrEaDy GoNe ::.

ALREADY GONE-KELLY CLARKSON




Remember all the things we wanted
Now all our memories, they're haunted
We were always meant to say goodbye
Even with our fists held high
It never would have worked out right, yeah
We were never meant for do or die...

I didn't want us to burn out
I didn't come here to hurt you now I can't stop...

I want you to know
It doesn't matter where we take this road
Someone's gotta go
And I want you to know
You couldn't have loved me better
But I want you to move on
So I'm already gone

Looking at you makes it harder
But I know that you'll find another
That doesn't always make you wanna cry
It started with the perfect kiss then
We could feel the poison set in
"Perfect" couldn't keep this love alive
You know that I love you so
I love you enough to let you go

I want you to know
It doesn't matter where we take this road
Someone's gotta go
And I want you to know
You couldn't have loved me better
But I want you to move on
So I'm already gone

I'm already gone, already gone
You can't make it feel right
When you know that it's wrong
I'm already gone, already gone
There's no moving on
So I'm already gone

Ahhhh already gone, already gone, already gone
Ahhhh already gone, already gone, already gone

Remember all the things we wanted
Now all our memories, they're haunted
We were always meant to say goodbye...

I want you to know
It doesn't matter where we take this road
Someone's gotta go
And I want you to know
You couldn't have loved me better
But I want you to move on
So I'm already gone

I'm already gone, already gone
You can't make it feel right
When you know that it's wrong
I'm already gone, already gone
There's no moving on,
So I'm already gone

Saturday, October 31, 2009

.:: tak tahu nk bagi tajuk ape ::.

hahahahaha.. bagi aku gelak dulu... hahahaaaaaaahahahhahhahahhahahhahhahahhahhahahahhahahhahahhahahahhahahha... hahhahhahahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhahhahahhahahhaaaaaaaaaaa.!!!!!!!!!

sebenarnye kan, aku xtau r aku nk gelak ke nk marah ni.. tpi rase cam sgt geli ati dengan dengan satu makhluk Allah ni.. memang kelakar abes..( bagi aku la, bagi korg mungkin x kot sebab aku je yg faham.. hahaha) x kisah la.. tpi rase ke'geli'an hati aku tu telah membuatkan aku terpanggil untuk mencoretkan di sini... cerita nye begini.. ni kite2 je tau, jgn cite kt org len lak..hahaha..

semuanya start with my status @FB. biase la lau study, kepale aku ni ting tong sket, aku post la status yg mengarut di situ, huhu.. mule2 sorg kwn aku komen aku ok lagi kot.., tetibe je ade satu makhluk Allah ni comment yg aku rase agk kurg ajr la wlpon die kte gurauan.. but, i can't accept gurauan lau bab yg tertntu ni.. cam mghina kite rasenye... so, after i reply this n that, i ingt kes close la.. rupenye x kot..
disebabkan i ingt kan kes dh tutup, i post status baru yg menyatakn i xde mood dh nk study coz dh ngantuk, nk tdo kot... rupenye, makhluk Allah tu salah fhm die ingt i perli die, tpi die x post la comment pape.. hngglah ke satu post status yg aku baru post.. post ni actually aku pun saje je wat n tak tujukan sape2 pon(yg ade akaun FB la)huhu.. post aku tu agk sinis sket la mksdnye.. saje je buat luahan perasaan di situ sbb aku tau insan tersebut x bace..huhu..
tapi, kemudian, aku terbace satu post makhluk Allah tdi, yg lebih kurg cam mmbalas post aku tadi... hmmm.. mule2 aku x perasan sgt. tpi bile bace kali kedua, baru aku perasan..hahahaha.. aku bace smule post aku td, ade sebut nme die ke? xde.. pelik aku. camne die boleh perasan yg aku tujukn tuk die wlpon x sbnrnye.. mule tu aku nk marah la gak, tpi, aku biarkn die dgn dunia die,,hahahaha.. persan jek... aku terfikr satu peribahsa ni - siapa yg termakan cili die yg terasa pedas..huhu
kesimpulannya, wlpon post aku tu bkn tuk die sbnrnye, tpi mungkin die rase ciri2 yg aku sbutkan tu ade kt die kot.. hmmmmm.. sebb tu yg terasa sgt tu.. huhu.. kelakar tol.. tapikan, aku x sngka die sedar diri.. bguslah.. harap2 berubah la wahai makhluk Allah....


MUHASABAH LA DIRI SENTIASA>> renung2kan dan selamat beramal..wassalam..

Friday, October 30, 2009

.:: FaLLiN' FoR YoU... ::.

Fallin' for you- Colbie Caillat
~best lagu ni.. but i'm not really like the clip video.. coz hero die x handsome..hahhaha.. ENJOY..!!




the lyrics:
I don’t know but
I think I maybe
Fallin’ for you
Dropping so quickly
Maybe I should
Keep this to myself
Waiting ’til I
Know you better

I am trying
Not to tell you
But I want to
I’m scared of what you’ll say
So I’m hiding what I’m feeling
But I’m tired of
Holding this inside my head

I’ve been spending all my time
Just thinking about ya
I don’t know what to do
I think I’m fallin’ for you
I’ve been waiting all my life
and now I found ya
I don’t know what to do
I think I’m fallin’ for you
I’m fallin’ for you

As I’m standing here
And you hold my hand
Pull me towards you
And we start to dance
All around us
I see nobody
Here in silence
It’s just you and me

I’m trying
Not to tell you
But I want to
I’m scared of what you’ll say
So I’m hiding what I’m feeling
But I’m tired of
Holding this inside my head

I’ve been spending all my time
Just thinking about ya
I don’t know what to do
I think I’m fallin’ for you
I’ve been waiting all my life
and now I found ya
I don’t know what to do
I think I’m fallin’ for you
I’m fallin’ for you

Oh I just can’t take it
My heart is racing
The emotions keep spinning out

I’ve been spending all my time
Just thinking about ya
I don’t know what to do
I think I’m fallin’ for you
I’ve been waiting all my life
and now I found ya
I don’t know what to do
I think I’m fallin’ for you
I’m fallin’ for you

I can’t stop thinking about it
I want you all around me
And now I just can’t hide it
I think I’m fallin’ for you (x2)

I’m fallin’ for you

Ooohhh
Oh no no
Oooooohhh
Oh I’m fallin’ for you

Sunday, October 25, 2009

..::: FINAL EXAM IS BACK..!!! :::.



Akhirnya, pejam celik pejam celik dah sampai pun ke penghujung sem. And, biasalah lau nk abes sem kene la ade EXAM kan? huhu.. Walupun aku pun x stat ape ape pun lagi ni..(giler la,berani maut sunggh aku..)Okla I wish a very GOOD LUCK to allz yang akan menghadapi EXAM tak lama lagi ni.. study beb jangan x study, takot t menyesal di kemudian hari..<---peringtan tuk aku gak ni..heee.. ONce aGain, GOOD LUCK!!! DO YOUR BEST!!!


Thursday, October 22, 2009

.:: You Belong With Me..!! ::.

Another song from Taylor Swift.. minat gak la ngan die.. comey. lgpun lagu ni sedap n I paling suke the lyrics.. ;-).. ENJOY!!

YOU BELONG WITH ME-TAYLOR SWIFT




Lyrics to You Belong With Me :
You're on the phone with your girlfriend, She's upset
She's going off about something that you said
She doesnt get your humour like I do

I'm in the room, its a typical Tuesday night
I'm listening to the kind of music she doesnt like
And she'll never know your story like I do

But she wears short skirts, I wear t-shirts
She's cheer captain and I'm on the bleachers
Dreaming bout the day when you'll wake up and find
That what you're lookin for has been here the whole time

If you could see that I'm the one who understands you
Been here all along so why can't you see?
You belong with me
You belong with me

Walkin the streets with you in your worn out jeans
I cant help thinking this is how it ought to be
Laughing on the park bench thinkin to myself
Hey isnt this easy?

And you've got a smile that could light up this whole town
I havent seen it in awhile, since she brought you down
You say you find I know you better than that
Hey, Whatcha doing with a girl like that?

She wears high heels, I wear sneakers
She's cheer captain and I'm on the bleachers
Dreaming bout the day when you'll wake up and find
That what you're looking for has been here the whole time

If you could see that I'm the one who understands you
Been here all along so why can't you see?
You belong with me

Standin by, waiting at your back door
All this time how could you not know that?
You belong with me
You belong with me

Oh I remember you driving to my house in the middle of the night
I'm the one who makes you laugh when you know you're about to cry
I know your favorite songs and you tell me about your dreams
I think I know where you belong. I think I know it's with me.

Can't you see that I'm the one who understand you?
Been here all along so why can't you see?
You belong with me

Standing by or waiting at your back door
All this time how could you not know that
You belong with me
You belong with me

Have you ever thought just maybe
You belong with me
You belong with me

Thursday, October 15, 2009

.:: TaMpaRaN WaNitA+ TrAuMa+ MaNiSnYa SeNyUmAnMu= ELITE ::.

~tadi dengar lgu tamparan wanita kt radio tetibe lak teringat zaman kegemilangan diorg ni..dak2 ELITE.. zaman tu la dak2 kot.. skrg ni sume dh jdi mak2 budak..huhu. ak paling suke lagu 'manisnya senyumanmu' and ade la lagi 2-3 lgu yg aku suke.. ingt lak time raye ritu diorg ni ade di'reunion'kan lam memori idola.. tpi time tu si Abby xde lak.. bagi mengimbas sket zaman diorg ni aku pun godek2 la youtube cri vid2 lame lagu2 diorg.. inilah antara hasil nya..huhu <---- memang xde keje sungguh aku ni..haha

TAMPARAN WANITA


TRAUMA


MANISNYA SENYUMANMU


--->BONUS: TIME MEMORI IDOLA RAYA ARI TU..




OK..BUBYE.. GOOD LUCK IN FINAL EXAM 4 THOSE YG BERKENAAN..HEHE

Friday, October 09, 2009

.:: celaru+keliru= tak tahu... ::.

fuh.. title post kali ni aku sendiri tak tahu ade kaitan ke x ngan ape yg aku nk merepek ni.. huhu.. memang aku celaru sekarang ni..
dah lame sangat tak update blog ngan ayat merepek aku.. post2 sblm ni mostly aku post lagu n lirik je.. malaz sangat dh nk tulis.. serabut sangat kepala ni..
sedar x sedar dh nk abes pun sem ni.. sem depan dh sem akhir aku kt cnie( insyaallah) cam x caye jek... balik semule pasal kepala yg serabut ni.., citenye lepas raya ri tu, cam biase la student ni mmg suke wat keje last minute.. minggu2 last ni la baru la terhegeh2 nk wat projek n asgmnt bagai... plak tu semua subjek sekaligus.. mmg serabut.. mula la semua gelabah...haha..mule la tensen la segala bagai kan.. lecturer dh bg awal2 projek tu xnak wat nk gak wat last2 minute.. huhu.. tpi nk kate ape lgi dh mcm tradisi bnde ni.. mmg xkan serik..hehe..
pas tu time macam ni la lau bace status kt facebook ke YM ke semua dok busy memanjang..huhu.. time ni la baru ingt asgmnt semua.. haha.. pas tu nk kuar2 merayap pun skrg xde sgt alsannye "aku ade asgmnt la weyh.. nk kene anta esok ni.." gitu la lebeyh kurang alasannya..huhu
tapi kan, walau camne pun keadaannye, semua bnde ni la asam garam student.. kengkadang seronk sebenarnye lau difikirkan semula.. nanti lau dh kerje mesti rindu saat2 mnjadi student ni.. time tu mmg dh xde dh pglman cam ni.. sebab time tu ade cabaran yg lebih besar tuk kie hadapi..
fikir2kan la.. nikmati lah setiap saat kehidupan kita ni.. hidup ni bukannya lama, muda cuma sekali.. sooo, kita enjoyyyyyyyyy..!!! hahaha (enjoy2 gak, tpi beringt la sket..hehe)

HIDUP PERLU DITERUSKAN... KEEP ON WALKING... WALAU BERIBU KALI PUN TERJATUH, BANGUN DAN DITERUSKAN MELANGKAH...

Tuesday, October 06, 2009

Wednesday, September 16, 2009

.:: SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI.. ::.




selamat hari raya buat semua yang beragama islam.. maaf zahir dan batin andai terdapat salah dan silap selama ini.. semoga aidilfitri ini membawa pelbagai keberkatan dalam hidup kita.. dalam kita gembira, ingatlah kepad ayg berduka dan yang telah tiada.. renung2kan... dan SELAMAT BERAYA.. ;)..

P/S: Kepada yg balik kmpg tu, berhati2 di jln raya, lau drive sdri, drive carefully..

DAAA... I PUN NAK BALIK KMPUNG DAH ARI NI.. NAIK BAS JE... DOAKAN I SELAMT SAMPAI YA.. AMINN..

Align Center

Friday, September 11, 2009

.:: CINTA ADA ::.




Lirik Lagu Cinta Ada - Karen Kong, Sheila Majid, Jaclyn Victor

Andai aku buta kan mata
Dapatkah kau mendengarkan jujurnya
Andai engkau tutup telinga
Dapatkah kau melihat keikhlasannya

Korus
Aku cinta bukan dibayang mata
Jauh dari bahasa
Dekatkan ertinya
Aku cinta bukannya disengaja
Jauh dari wasangka
Dekatkan hatinya
Memang cinta ada dalam jiwa kita

Andainya cinta itu buta
Dapatkah kau mengubah pesonanya
Andai mengalir air mata
Dapatkah kau membezakan jelingnya

Korus
Oh mengapa ada saksi yang tak memahami
Wow..wow..wow..wow..
Oh mengapa ada saksi yang disalah erti
Oh aku cinta
Oh jauh dari bahasa

Ulang korus

Memang cinta ada dalam jiwa kita...


Saturday, September 05, 2009

.:: Lariiiiiiiii... ::.

~sekarang ni aku rasa cam nak lari je.. bukan lumba lari eh... nak lari dari semua ni... lari jauh dari kehidupan sekarng ni... jom lariii...... maka, denagn itu aku post la lagu LARI ni dari ni yang dinyanyikan oleh The Fabulous Cats ft Kombat yg aku tau x de kaitan pun dgn situasi nak lari aku skrg ni..huhu..




lirik lagunya:

Chorus


Lari lari lari aku lari
Lari lari lari dari mimpi
Lari lari aku lari dari sepi
Biar ku sendiri
Biar ku sendiri
Menganggung sepi menghilangkan diri
Menenangkan hati meneruskan mimipi
Menebus kembali
Maruah diri

Rap 1

Dia buluh yang tak dilentur
Penagih kasih sayang harapan sipenghuur
Didikan tiada dari orang tua nya
Rangkaian kaca jahudi menemani jalan hidup
Dia dah kenal cinta
Dia mula dah suka
Sudah berteman teman
Sudah berpegangan tangan
Cuba ringan ringan dah sampai nak ke lengan
Suka sama suka hina dosalah santapan
Dinoda goda tiba tiba duka dah diduga dah berbadan dua
Mana angkara hilang tah kemana terpinga pinga bencana menimpa
Tersorong sorang orang tua meradang tangan melayang menayang tak henti memanjang
Tiada memandang tiada dahu disandang
Terkapai duyong meraba capai baying dayung

Verse

Salah siapa salahkah kita
Salahkah aku atau kamu
Siapa ditanggung
Siapa mengendung
Siapa menanggung yang dikendung

Chorus

Rap

Sayang sayang kan dah jadi nangka
Taburan kertas kemewahan menelan simanja
Pinta papa saja papa hidangkan ya
Destinasi mana mama turutkan juga
Didikan cukup disediakan dengan sempurna
Cuma papa mama lupa nak ada bersama
Anakda merana ketagih belaian jiwa
Mengemis kasih saying bibik teman saudara
Tak cukup rasa memang tak serupa
Berkenalan pula dengan kokaina
Khayal khayalnya kebas sentiasa
Diampunya itu lah cintanya
Jamah jamuan santapan harian
Gigilan badan bagaikan taufan
Terlantar telanjang dikamarnya samar
Terpejam dia pejam tercerai dari badan

Verse

Chorus

Brigde

Berbagai cara untuk meneruskan
Perjalan yang tiada akhir
Aku sendiri mencari jalan pasti
Biarpun ku pun berlari pastikan ku temui
Berbagai cara untuk meneruskan
dosa dosa yang tiada henti
Aku sendiri meraba cari erti
Pastikan ku temui
Pastikan ku temui

Chorus

.:: Malaysia Satu ::.

~lagu ciptaan oleh Audi Mok n lirik oleh Nurfatima yang dinyanyikan oleh Faizal Tahir ni baru saja diumumkan sebagai lagu 1Malaysia untuk generasi baru yang di anjurkan oleh radio HOTFM dengan kerjasama XPax.. pengumuman lagu ini dibuat oleh PM kita pd 2 Sept ri tu..



lirik lagunya:

Ku teguh berdiri tiada lagi ragu atau gentar
Ku terus berani melangkah maju ke hadapan Satu impian nyawaku pertaruhkan

Genggaman tanganmu, semangatku terus membara janji ku pada mu, harapanmu ingin ku laksanakan

kau adalah ilham pada mereka yang ingin berjaya
Kau terus berjuang demi membawa perubahan satu impian oh berjuta harapan

Genggaman tanganmu, semangatku terus membara janji ku pada mu, harapanmu ingin ku laksanakan

Satu Malaysia,
kita inspirasi pada dunia Nama kan dijulang, kita menjadi kebanggaan Satu wawasan bersama bergandingan..

Genggaman tanganmu, semangatku terus membara janji ku pada mu, harapanmu ingin ku laksanakan

Tuesday, September 01, 2009

.:: MiD sEm ExAm... ::.

Ari ni dah masuk 11 ari kita berpuasa... demam mid exam kembali menyerang... kali ini lebih bermakna sedikit mencabar coz time puasa.. apa pun, puasa bukan alasan untuk melemahkan kita tapi sebenrnya semangat... ok, back to the topik. sedar x sedar dh masuk pun mid exam n aku pun dj settle 2 paper tuk mid exam ni.. jup lagi iaitu today kul 2 pm aku ade 1 lagi paper n next on 5/9 n ade 2 paper lgi aku x sure lagi datenye... ntah lah.. sem ni cepat sgt rasenye masa berlalu.. sdar2 je dh mid exam pas tu lpas raya ni, kuliah 3 minggu then, final lak... fuh... ape pun focus dulu tuk exam ari ni...huhu.. ok la. saje nk update ni... nak sambung study balik sambil sahur sket... daa....

Sunday, August 16, 2009

.:: MUNaJat CiNta..::.



The Rock feat. Ahmad Dhani – Munajat Cinta

malam ini ku sendiri
tak ada yang menemani
seperti malam-malam
yang sudah-sudah

hati ini selalu sepi
tak ada yang menghiasi
seperti cinta ini
yang selalu pupus

reff:
tuhan kirimkanlah aku
kekasih yang baik hati
yang mencintai aku
apa adanya


mawar ini semakin layu
tak ada yang memiliki
seperti aku ini
semakin pupus

repeat reff



.:: Teruskanlah... ::.

SONG TERUSKANLAH BY AGNES MONICA


LYRICS:

Pernahkah kau bicara
Tapi tak di dengar
Tak di anggap
Sama sekali..

Pernahkan kau tak salah
Tapi disalahkan
Tak di beri
Kesempatan

Reff :
Kuhidup dengan siapa
Ku tak tau kau siapa
Kau kekasihku tapi
Orang lain bagiku

Kau dengan dirimu saja
Kau dengan duniamu saja
Teruskan lah.. Teruskan lah
Kau begitu
Kau tak butuh diriku
Aku patung bagimu
Cinta buta
Kebutuhan mu

Back to reff.

Hoo.. Hooo

Kau dengan dirimu saja
Kau dengan duniamu saja
Teruskan lah.. Teruskan lah
Kau.. kau begitu

Teruskan lah… teruskan lah..

Sunday, August 09, 2009

.:: G.I Joe:The Rise of Cobra..~ best! full with action ::.

the synopsis:

 ~Paramount Pictures and Hasbro (previously was collaborated on making the worldwide blockbuster "TRANSFORMERS." join with Spyglass Entertainment for another extraordinary action-Adventure: G.I. Joe: Rise of the Cobra. From the Egyptian desert, the elite G.I. Joe team with the latest in next-generation spy and military equipment will against the corrupt arms dealer Destro and the growing menace from the mysterious Cobra organization to dispute them from plunging the world into chaos. "G.I. Joe: The Rise Of The Cobra" is directed by Stephen Sommers ("The Mummy," "The Mummy Returns"). 

my preview:

best citer ni..!!  cerita ni dari start sampai abes, full with action.. Even my fwen said: it's bit flat coz katenye xde klimaks cerita. But 4 me, its really exciting watching movie like this.. maybe jalan cerita agak biasa,  tapi apa yang menjadi kan cerita ni best ialah aksi-aksinya, efek-efek yg menarik n bunyi yang memuaskan.. so, keseluruhannya  I suke this film n  best la 4 me.. if ade yg x setuju tu, I xksh la..everybody has their own opinion  n terpulang jugak pada taste masing2 la..   ok.. thats all...  yg x tgk lagi tu, g la tgk n jugde sdri la... chow..

Sunday, August 02, 2009

.:: Satu pagi di hari minggu...::.

Tak tau camne nak gambarkan perasaan aku pagi ni... kelakar ade, geram ade, malu pun ade, bersalah pun ade.. arghhhh.. sume ni salah aku...

 hari ni, 2/8/ 09, merupakan pagi yang agak sengal untuk diri aku.. pagi ni, sperti biasa nye bangun tidur aku akan keluar dari bilik untuk pergi ke bilik air, tapi pagi ni, ntah camne aku telah lupe untuk membawa sesuatu time kuar dari bilik tu. dan aku lak tanpa sengaja ni talah menekan tombol kunci...means, aku telah mengunci bilik aku dari luar tanpa aku membawa kunci.. OMG!!huhu.. memang sengal tahap giler la aku ni...

Pastu mule la gelabah aku nak bukak pintu tu,..arghh tension jek pagi2 lagi dah jadi camtu..  dugaan apakan ini.. mule2 tu aku rase diri sangat hebat la kununnye aku nak rempuh je pintu tu..huhu bajet je.. ingatkan aku berjaya la sbb selalu tgk lam tv tu cam senang je men tendang2 pintu tp pintu tu langsung x gerak..hahaha( aku pun gelak kan diri aku sendiri).badan aku je yang sakit..huh.

akhirnya aku dengan muke tebal 80 inci ketuk la bilik sebelah aku. mintak die tolong aku.. aku pun x pasti sebenarnya pertolongan ape yang aku nak die tolong..tapi aku nak juga mintak tolong.huhu.. Nasib baik la die ok, die pun g bilik kawan die lak mntk tolong..huhu (memang menyusahkan orang je aku ni pagi2 buta, hari minggu lak tu).

then, mereka kemudian nye mencadangkan untuk try meng'open pintu tu dengan menggunakkan sejenis alat iaitu kipas tangan plastik ( care yang same dengan guna kan kad la..). menggunakkan care ni pun sebenar nya agak sukar gak la.. tapi berkat usah mereka semua yang membantu aku, akhir nya, pintu bilik aku pun berjaya terbukak. yesss...finnally..

lega sangat.. ribuan terima kasih  pada jiran2 aku yang membantu aku ni.. dan mintak maaf la coz dah mengganggu tidur di pagi minggu korang..apa pun thanks sangat2..

 dan aku plak sekarang agak trauma dengan kejadian tadi..oooo...sampai nak kuar bilik pun agak was-was dengan pintu itu.. so , aku x kuar lagi ni dari bilik..huhu..

Saturday, August 01, 2009

.:: HEY LADIES..!! ::.

HEY LADIES BY ROSSA

Lirik Hey Ladies - Rossa 


Sudah kubilang jangan terlalu yakin
Mulut lelaki banyak juga tak jujur
Bila sakit hati wanita bisanya nangis

Sudah ku bilang jangan terlalu cinta
Kalau patah hati siapa mau nolong
Seperti langit dan matahari tak bersatu lagi

Hey ladies jangan mau di bilang lemah
Kita juga bisa menipu dan menduakan
Bila wanita sudah beraksi dunia hancur

Hey ladies sekarang cinta pakai otak
Jangan mau rugi hati dan juga rugi waktu
Bila dia merayumu ingat semuanya bohong

Memanglah tak semua lelaki busuk
Namun ladies tetaplah harus waspada
Semogalah kita semua akhirnya
Mendapatkan cinta yang tulus

Sudah kubilang jangan terlalu yakin
Mulut lelaki banyak juga tak jujur
Bila sakit hati wanita bisanya nangis


Saturday, July 25, 2009

.: Bengangnye..arghhh.. sengall.!!!! :.

benci..benci..benci.....sangat benci..... memang sengal nak mampos...... nyampah..bajet je.....poyo... tak suke..tak suke..!!!!!! arghhhh.. ]tension betul la dengan manusia2 ni....., ape diorg ingat diorg je ke ade perasaan...pas tu keje kite ni nak jage perasaan diorg je... mampos r gitu.. ingat aku ni xde hati ke nak jage hati sume orang je... ntah ape2 ntah manusia ni.... fikir la sendiri... bodoh tul...  tak kan bende kecil pun nak besar-besarkan.... dah sume dah besar, ade otak sendiri, lu pikir la sendiri... eeeeeeeeeeeee...kenapa la susah sangat... orang lain ni banyak gak bende len nak pikir...   ape bende yang diorg ni tau cari salah org len je.. pas tu, letakkan full kesalahn pada org len...  eeeeeeeeee.... malaz dah nak cakap...tension...!!!!!!!!!

Wednesday, July 22, 2009

.:: KONSERT DIRAJA UKM 2009 ::.


Orchestra Performance for DYMM Yang Di-Pertuan Besar Negeri Sembilan Darul Khusus Tuanku Muhriz Ibni Al-Marhum Tuanku Munawir, Chancellor of UKM.

Date:  Saturday, July 25, 2009
Time:  8:00pm - 10:30pm
Location:  Dewan Canselor Tun Abdul Razak, UKM

FREE ENTRANCE..!!!  but u must get a free ticket, to get in...

IMPORTANT.... Attire :

Man - Lounge Suit or Formal suit
Woman - National Attire

DATANG TAU..!!!HEHE..

P/S: saje je wat  promotion ni... xde pape nk post.. tp, korg datang la eh..

Friday, July 17, 2009

.:: 15/7- Midnite Movie @ Alamanda Putrajaya ::._ revenge of the fallen..lalallalalala..

finnaly plan yg dh di rancang berminggu-minggu berjaya gak dilaksanakan malam semalm.. ya.. plan tuk tengok movie transformers..(wlpun cite ni dh lame kuar, we dont care..we all tetap nk tgk kt panggung gak..baru feel..hehe). 

aku xnak cite or wat ape3 preview aout the film coz most of people dah tengok cite ni pun kan... just sket je nk cakap, best la tgk n walaupun tengok time midnite (wyg stat kul 11.50 p.m, memng lgsung x rase ngantok.. plus, autobots comel sgt..hehe especially bee(bumblebee)hehe..

then, wayang abes lam kul 2 lebih..x sure la, x tgk jam lak.. kuar panggung, cari kete... time ni agak sengal hahaha... nak cari kete la, n cri aotopay skali, masa tu kan alamanda dh tutp,so camne nk byr parking.. then, ade orang cakap x yah bayar, kuar je... ok la dah tu.. pas tu, cari kete lak salah masuk tmpat parking..sengal tul..huhu..sesat kt parking..konon jalan2..huhu.. mane x nye, park kete kt belah selatan, p cari kt belah utara..camne nak jumpe..huhu... memang saje je..

hahaha..begitu la kisah kami yang gedik sangat nk tengok midnite movie..tapi, kitaorg x serik pun... itulah pengalamn namenye....

.:: Harry Potter n the Half Blood Prince ::. < mau tengok..!!

Voldemort is tightening his grip on both the Muggle and wizarding worlds and Hogwarts is no longer the safe haven it once was. Harry suspects that dangers may even lie within the castle, but Dumbledore is more intent upon preparing him for the final battle that he knows is fast approaching. Together they work to find the key to unlock Voldemort’s defenses and, to this end, Dumbledore recruits his old friend and colleague, the well-connected and unsuspecting bon vivant Professor Horace Slughorn, whom he believes holds crucial information. Meanwhile, the students are under attack from a very different adversary as teenage hormones rage across the ramparts. Harry finds himself more and more drawn to Ginny, but so is Dean Thomas. And Lavender Brown has decided that Ron is the one for her, only she hadn’t counted on Romilda Vane’s chocolates! And then there’s Hermione, simmering with jealously but determined not to show her feelings. As romance blossoms, one student remains aloof. He is determined to make his mark, albeit a dark one. Love is in the air, but tragedy lies ahead and Hogwarts may never be the same again.

Saturday, July 04, 2009

.::: 3/7-Perang DECTAR: semangat kekolejan yang melampau?? :::.l

malam, (3/7)menyaksikan satu peperangan di antara kolej2 kediaman.. 'perang' yang bermula selepas berakhirnye Malam Tunas Seni 09(malam penutup minggu MMP tuk student baru) dimulakn dengan tepukan semangat kolej masing2..tak silap aku time tu tetamu VIP tengah O.T.W nak keluar dewan kot..satu dewan pun dah gamat dah..semua kolej pakat duk tepuk style masing2..macam cara.. pastu, sambung lagi cheers masing2...adoyai..!!

Kitaorang team teknikal, mcm biase, abes function,kene kemaskan semua barang2., simpan mic,gulung cabel mic n dsb.. lantak diorg la nk terpekik sane-sini, kitaorg wat je keje kitaorg. dah bis kemas pun, diorg tak abes lagi.. smpai VIP pun join skali tengok diorg lawan2 sorak. kitaorg malaz nk layan sangt, so kitorg g mkn dulu kat atas..lantak korg la nak memekak kitorang nak makn dulu..penat tadi duk berlari time function...

abes makan sume g kumpul kat stage, duk tgk diorg sume berperang,aku sempat jup singgah tengok dak kolej aku berperang..hahha.kejap je..pas tu aku turun ke stage.. huh..kat stage tu penuh nagn PC2 pusat n PC kebudayaan.. time tu dewan terang lagi... lampu tak tutup lagi coz lom kul 12...







antara gelagat di dalam dewan y
ang dapat di 'snap' malm tu...

then, dh kul 12 malm je..lampu dewan sume di off kan..inagt kan pas lampu off, dieorg nak la blik ke..tapi x gak..sambung lagi sorak..makin hebat perang sorak.. kitaorg tengok jek la dari atas stage...hehe

semuanye berlarutan smpai jam dua pagi la lebih kurang... kolej yang last kali kuar adalah KRK sekaligus merangkap pemenang malam tu..huhu.. tumpang bangga jupa ku walaupun aku  tak  membantu menjayakannya...

lallallalalallallalla....

p/s: semuanya aku rase dah berakhir malam tu n harapnye tiada perselisihan yng diteruskan.... biarlah semuanya jadi memori...

Friday, June 26, 2009

Argghhhhh...sakitnye gigiku..!!!

hari ni hari ke-3 dah aku merasakan sakit ni..sakit giler la..ni la pasal gigi bongsu nak tumbuh ni... xsangka la sakit sangt sampai rase cam nak demam dh rasenye..tp naseb baik aku kuat..huhu.kuat la sangat..tu pun dh nanges2 dh tahan sakt..

dah makin teruk dah ni...semalm time nak tidur tu rase cam berdenyut-denyut sangat...

pas tu pagi ni.., susah sangat nak bukak mulut..dah bengkak pun, pipi aku lak jd tembam sebelah..haha..malu beb.

lagi satu part yang paling susah ialah nak makan,adoyai..camne nak makn lau mulut pun xleyh bukak...naseb baik la ari ni zati bawk makan kat luar. kitaorg makan kt McD. so, aku order la bubur ayam McD..senang sket nak makan..hahhaha..xbest r makan bubur, cam org sakit jek..huhu..

harap2 sakit ni cepat la reda..x tahan dah...susah nk cakap..xleh nak cakap banyak..hehe..lgpun ahad ni dah start minggu MMP. camne la nk jd pc lau susah aku nk cakap..hmmmm...

i wish....

Saturday, May 09, 2009

..* hari ini....~last moments 4 this sem..

hari ni.8/5 sepatutnya ku dah pulang ke rumah..tapi di sebabkan godaan budak2 ni, aku terpaksa cancelkan last minute..sume barang aku dh packg pun tinggal nak angkut bawak balik rumah je.. namun demi nak menikmati saat2 terakhir dengan diorg di semester ni, aku postpone la sehari lgi nak blik rumah...

so,malam tadi sebagaimana menurut perancangan yang telah di atur, kitaorg pun g la  main bowling kat metropoint.. yang pergi tu x ramai pun lam 13 org jek.. tu pun dah campur member kak noly 2 org.. yang len yang pergi tu cam biase r dak2 teknikal yg berjiwa senget..hehe iaitu aku, zati, nadia, ella, aini, faiz, fariq,  n ijat. pastu ade gak abg alip n kechik.. huhu.. sume sempoi.. n gilak2..hehe.

main bowling cam biase r main baling jek aku bkn reti pun..huhu... n rasenye aku la ratu longkang malam tadi..haha..biarlah.. mule2  main cam enjoy jek.. masuk game kedua, tetibe mood aku suwey tetibe..haha..ntah tetibe lak la perut aku nak sakit la( masuk angin kot) pastu kepala dah pening lak.. memang spoil jek mood aku...naseb baik abes main tu rase cam dh ok sket....huhu... sorry r guys, ter'emo jup time main tu..gangguan dalaman..hehe.

abes main, snap dlu pic ramai2 kat sane.. then, plan nak g makan kat ne... aku x kisah aku ikut jek mane2, janji aku dapat makan, so, last2 dieorg decide nak g makan kt village view kt bangi... huhu.. ok je..ikut korg la..kuar dari metro point  tu baru aku perasan dah kul 12 rupenye..uik lame gak rupenye kitaorg main.. bertolak dari ukm kul 8 mlm.. agk2 start main tu lam kul 9 la kot..huhu..ntah x tgk jam pun sebenarnya...

kat village view kkete kitaorg sampai last skali..huhu..saje ter'ikut' jalan jauh..dieorg sume dah tggu kt citu.. n then kiorg terus order,apalagi perut pun sudah lapar bangat,,, kitorg order la menurut selera masing2..hahaha.. yang best nye sebab makan ni ade orang murah hati belanje..hehe. ye la org itu sudah kaya..lalallalallala.. thanks la kepada abg alip yang sudi membelanje kitaorg..haha.. len kali belanje lagi ek... makn punye makn, sambil makn cam biase la mulut tetap x diam... asyik nak bercakap jek... melalut la cam2 cite..logik ke x logik ke layan jek semuanya... kemelalutan tu terus berterusan sampai la dah abis makn sampai ke titisan air yang terakhir pun x abis lagi cite.. abes sume cite kuar..dari kisah2 sekrg, kisah2  lame, sampai la sesi luahan perasaan.... abes sume nak cite plak tu sambil melalut tu.. kechik la yang paling banyak melalut..huhu.. pas tu ella yang jadi mangsa..haha..asyi kene jek die malam ni..aku jadi supporter la ape lagi...best kenekan ella..haha sorry eh ella...

cite punye cite, dah pun kul 2 pagi rupenye..x sedar pun... seronok sangat lepak ngan dieorg.. ntah bile lagi dapat kuar cam ni... waaa..... musti nanti cuti rindu saat2 macam ni... then, sume pun dh penat, kitaorg pun balik.. syangnye nak berpisah...wlaupon tuk sebulan jek.. ape pun tuk malam ni enjoy sangat..... our last moments 4 this sem... i'll gonna miss u guys.. muah cayang korg sume...

bye2.. see u in new sem.... with new title... as third year student... oh...

Friday, May 08, 2009

..*~berakhirnya sudah..~*lalalallalalaa...

ah....akhirnya hari2 yang memeningkan dan menggilakan berakhir hari ni.7/5/09. tepat jam 5.30p.m tadi..., akhirnya selesai paper aku yang terahir tuk sem ni...(huhu..bkn abes dah ek ade sethn lagik) aku xpasti ape yang aku rase sekarang ni..ntah la...sepatutnya aku rase sangat2 lega tapi sampai skrg ni  jam 12.41a.m 8/5/09, aku rase cam xde ape2...happy pun x,tensen pun x, lega tu cam xde jek... ntah la..mungkin sebab frust ngan paper tadi mungkin... tapi aku rase cam x jek.. cam ade sebab lain... ntah la.. malaz nak layan perasaan ni sangat...mungkin sebab dalam keadaan keliru or it should i call 'blur'..... huhu..biarkan lah.... yang penting sekarang ni masanya untuk packing barang tuk cuti sem...lallalallalalaa...best2 cuti.. tapi lame nanti mesti boring..hahha..selalu dah macam tu.. xpe.. bukan slalu dapat duk relaks kat rumah... so, i'll make it easy.... lagi pun cuti ni rumah aku busy kot.. ye la mule2 abang long aku nak tunang 16/5 ni... pas tu bulan 6 lak akak aku nak kawen... so, aku dapat rasakan yang akan menjadi mangsa buruh kerahan tenaga nanti adalah aku.....hahhaha.. sabar jela ina....hhuhu... ok lah aku dah terlalu melalut kot.... ape- ape pun... selamat bercuti kepada anda semua yang bercuti..dan buat yang  tak bercuti tu, rajin2 la belajar ye....daaaaaaaa....

i'll gonna miss u  guys..... see u in new year new sem with new spirit....

Wednesday, April 29, 2009

..*..ENTAH..masihkah ada cinta dihatiku..~~



Lirik Lagu Afgan - Entah

kutahu, kau selingkuh

kau duakan cintaku yang tulus
kau tahu, diriku
tak pernah berpaling dari dirimu
tega nya kau dustai semua
janji kita berdua

Entah masih kah ada cinta dihatiku
untuk mu
entah kapan kah ku dapat membuka hati ini, untuk mu..o...

tak pernah ku bayangkan
cerita kita berakhir begini
tega nya kau dustai semua
janji kita berdua

Entah masih kah ada cinta dihatiku
untuk mu
entah kapan kah ku dapat membuka hati ini, untuk mu..o...

masih kah ada, o...
cinta dihati ini
dihati kecilku berharap kau masih bagian dari hidupku...

Entah masih kah ada cinta dihatiku
untuk mu
entah kapan kah ku dapat membuka hati ini, untuk mu..o...

 

lyrics n songs credit to:

http://www.rizkyonline.com/Afgan/Afgan-Entah.html and http://www.aimini.net/view/?fid=59NhuVkv3PEH2KPVV0DT

 

Tuesday, April 28, 2009

.*If u fallin down,get up..!! don't give up!!

just want to share with u something..

my friend introduce to me this video  n its really inspired..

watch n u get something.....




Motivational Words From A Truly Inspiring Person - Click here for more amazing videos


so..think it ur self..no matter what happen... don't give up

..*kemalasan,kecelaruan, kegilaan...~


minggu exam sudah pun berlangsung..
minggu ni dah pun masuk minggu yang ke-2..
semakin lama..rase semakin seksa jek..

makin lame tu jugak la perasaan
kemalasan
yg menggila tu datang...
kemudian ditambah dengan
kecelaruan
kepala otak yang semakin serabut dengan macam2 teori dan formula..
sehinggakan ada ketika nya
kegilaan melanda dan semakin menguasai diri..kegilaan yang semakin bertambah kemudian semakin membawa kecelaruan sehinggakan diri dikuasai kemalasan
yang teramat sangat...



nota tapak kaki: post ni ditulis tatkala diriku sedang dibelenggu oleh ke-3 3 elemen diatas..semua adalah hasil karutan aku sahaja...lallalalalalala....

Wednesday, April 22, 2009

..*Seadanya aku by my fav artist~ Nubhan..*

Tak dapat ku kotakan

Seperti yang sudah-sudah

Bagai memetik butir bintang

Yang jauh tampak terang
Tak sanggup ku mungkir dalam sayang
Tak mampu ku berikan
Mimpi di luar jangkauan
Terimalah yang setulusnya
Aku di depan mata
Seadanya aku manusia
Aku peraih kasih sayang
Rindu pada ketulusan belaian
Engkau yang mendamaikan rasa ragu
Dengan cinta tak seperti dulu
Istana yang ku bina
Biarpun kali kedua
Terimalah yang setulusnya
Aku di depan mata
Seadanya aku manusia
Aku peraih kasih sayang
Rindu pada ketulusan belaian
Engkau yang mendamaikan rasa ragu
Dengan cinta tak seperti dulu

-finally dapat gak aku cari lagu ni.. penat cari.. akhirnye jumpe gak kt imeem..

this is new song from Nubhan..

*Song credit to imeem n Mr.Vern