Saturday, October 31, 2009

.:: tak tahu nk bagi tajuk ape ::.

hahahahaha.. bagi aku gelak dulu... hahahaaaaaaahahahhahhahahhahahhahhahahhahhahahahhahahhahahhahahahhahahha... hahhahhahahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhahhahahhahahhaaaaaaaaaaa.!!!!!!!!!

sebenarnye kan, aku xtau r aku nk gelak ke nk marah ni.. tpi rase cam sgt geli ati dengan dengan satu makhluk Allah ni.. memang kelakar abes..( bagi aku la, bagi korg mungkin x kot sebab aku je yg faham.. hahaha) x kisah la.. tpi rase ke'geli'an hati aku tu telah membuatkan aku terpanggil untuk mencoretkan di sini... cerita nye begini.. ni kite2 je tau, jgn cite kt org len lak..hahaha..

semuanya start with my status @FB. biase la lau study, kepale aku ni ting tong sket, aku post la status yg mengarut di situ, huhu.. mule2 sorg kwn aku komen aku ok lagi kot.., tetibe je ade satu makhluk Allah ni comment yg aku rase agk kurg ajr la wlpon die kte gurauan.. but, i can't accept gurauan lau bab yg tertntu ni.. cam mghina kite rasenye... so, after i reply this n that, i ingt kes close la.. rupenye x kot..
disebabkan i ingt kan kes dh tutup, i post status baru yg menyatakn i xde mood dh nk study coz dh ngantuk, nk tdo kot... rupenye, makhluk Allah tu salah fhm die ingt i perli die, tpi die x post la comment pape.. hngglah ke satu post status yg aku baru post.. post ni actually aku pun saje je wat n tak tujukan sape2 pon(yg ade akaun FB la)huhu.. post aku tu agk sinis sket la mksdnye.. saje je buat luahan perasaan di situ sbb aku tau insan tersebut x bace..huhu..
tapi, kemudian, aku terbace satu post makhluk Allah tdi, yg lebih kurg cam mmbalas post aku tadi... hmmm.. mule2 aku x perasan sgt. tpi bile bace kali kedua, baru aku perasan..hahahaha.. aku bace smule post aku td, ade sebut nme die ke? xde.. pelik aku. camne die boleh perasan yg aku tujukn tuk die wlpon x sbnrnye.. mule tu aku nk marah la gak, tpi, aku biarkn die dgn dunia die,,hahahaha.. persan jek... aku terfikr satu peribahsa ni - siapa yg termakan cili die yg terasa pedas..huhu
kesimpulannya, wlpon post aku tu bkn tuk die sbnrnye, tpi mungkin die rase ciri2 yg aku sbutkan tu ade kt die kot.. hmmmmm.. sebb tu yg terasa sgt tu.. huhu.. kelakar tol.. tapikan, aku x sngka die sedar diri.. bguslah.. harap2 berubah la wahai makhluk Allah....


MUHASABAH LA DIRI SENTIASA>> renung2kan dan selamat beramal..wassalam..

Friday, October 30, 2009

.:: FaLLiN' FoR YoU... ::.

Fallin' for you- Colbie Caillat
~best lagu ni.. but i'm not really like the clip video.. coz hero die x handsome..hahhaha.. ENJOY..!!




the lyrics:
I don’t know but
I think I maybe
Fallin’ for you
Dropping so quickly
Maybe I should
Keep this to myself
Waiting ’til I
Know you better

I am trying
Not to tell you
But I want to
I’m scared of what you’ll say
So I’m hiding what I’m feeling
But I’m tired of
Holding this inside my head

I’ve been spending all my time
Just thinking about ya
I don’t know what to do
I think I’m fallin’ for you
I’ve been waiting all my life
and now I found ya
I don’t know what to do
I think I’m fallin’ for you
I’m fallin’ for you

As I’m standing here
And you hold my hand
Pull me towards you
And we start to dance
All around us
I see nobody
Here in silence
It’s just you and me

I’m trying
Not to tell you
But I want to
I’m scared of what you’ll say
So I’m hiding what I’m feeling
But I’m tired of
Holding this inside my head

I’ve been spending all my time
Just thinking about ya
I don’t know what to do
I think I’m fallin’ for you
I’ve been waiting all my life
and now I found ya
I don’t know what to do
I think I’m fallin’ for you
I’m fallin’ for you

Oh I just can’t take it
My heart is racing
The emotions keep spinning out

I’ve been spending all my time
Just thinking about ya
I don’t know what to do
I think I’m fallin’ for you
I’ve been waiting all my life
and now I found ya
I don’t know what to do
I think I’m fallin’ for you
I’m fallin’ for you

I can’t stop thinking about it
I want you all around me
And now I just can’t hide it
I think I’m fallin’ for you (x2)

I’m fallin’ for you

Ooohhh
Oh no no
Oooooohhh
Oh I’m fallin’ for you

Sunday, October 25, 2009

..::: FINAL EXAM IS BACK..!!! :::.



Akhirnya, pejam celik pejam celik dah sampai pun ke penghujung sem. And, biasalah lau nk abes sem kene la ade EXAM kan? huhu.. Walupun aku pun x stat ape ape pun lagi ni..(giler la,berani maut sunggh aku..)Okla I wish a very GOOD LUCK to allz yang akan menghadapi EXAM tak lama lagi ni.. study beb jangan x study, takot t menyesal di kemudian hari..<---peringtan tuk aku gak ni..heee.. ONce aGain, GOOD LUCK!!! DO YOUR BEST!!!


Thursday, October 22, 2009

.:: You Belong With Me..!! ::.

Another song from Taylor Swift.. minat gak la ngan die.. comey. lgpun lagu ni sedap n I paling suke the lyrics.. ;-).. ENJOY!!

YOU BELONG WITH ME-TAYLOR SWIFT




Lyrics to You Belong With Me :
You're on the phone with your girlfriend, She's upset
She's going off about something that you said
She doesnt get your humour like I do

I'm in the room, its a typical Tuesday night
I'm listening to the kind of music she doesnt like
And she'll never know your story like I do

But she wears short skirts, I wear t-shirts
She's cheer captain and I'm on the bleachers
Dreaming bout the day when you'll wake up and find
That what you're lookin for has been here the whole time

If you could see that I'm the one who understands you
Been here all along so why can't you see?
You belong with me
You belong with me

Walkin the streets with you in your worn out jeans
I cant help thinking this is how it ought to be
Laughing on the park bench thinkin to myself
Hey isnt this easy?

And you've got a smile that could light up this whole town
I havent seen it in awhile, since she brought you down
You say you find I know you better than that
Hey, Whatcha doing with a girl like that?

She wears high heels, I wear sneakers
She's cheer captain and I'm on the bleachers
Dreaming bout the day when you'll wake up and find
That what you're looking for has been here the whole time

If you could see that I'm the one who understands you
Been here all along so why can't you see?
You belong with me

Standin by, waiting at your back door
All this time how could you not know that?
You belong with me
You belong with me

Oh I remember you driving to my house in the middle of the night
I'm the one who makes you laugh when you know you're about to cry
I know your favorite songs and you tell me about your dreams
I think I know where you belong. I think I know it's with me.

Can't you see that I'm the one who understand you?
Been here all along so why can't you see?
You belong with me

Standing by or waiting at your back door
All this time how could you not know that
You belong with me
You belong with me

Have you ever thought just maybe
You belong with me
You belong with me

Thursday, October 15, 2009

.:: TaMpaRaN WaNitA+ TrAuMa+ MaNiSnYa SeNyUmAnMu= ELITE ::.

~tadi dengar lgu tamparan wanita kt radio tetibe lak teringat zaman kegemilangan diorg ni..dak2 ELITE.. zaman tu la dak2 kot.. skrg ni sume dh jdi mak2 budak..huhu. ak paling suke lagu 'manisnya senyumanmu' and ade la lagi 2-3 lgu yg aku suke.. ingt lak time raye ritu diorg ni ade di'reunion'kan lam memori idola.. tpi time tu si Abby xde lak.. bagi mengimbas sket zaman diorg ni aku pun godek2 la youtube cri vid2 lame lagu2 diorg.. inilah antara hasil nya..huhu <---- memang xde keje sungguh aku ni..haha

TAMPARAN WANITA


TRAUMA


MANISNYA SENYUMANMU


--->BONUS: TIME MEMORI IDOLA RAYA ARI TU..




OK..BUBYE.. GOOD LUCK IN FINAL EXAM 4 THOSE YG BERKENAAN..HEHE

Friday, October 09, 2009

.:: celaru+keliru= tak tahu... ::.

fuh.. title post kali ni aku sendiri tak tahu ade kaitan ke x ngan ape yg aku nk merepek ni.. huhu.. memang aku celaru sekarang ni..
dah lame sangat tak update blog ngan ayat merepek aku.. post2 sblm ni mostly aku post lagu n lirik je.. malaz sangat dh nk tulis.. serabut sangat kepala ni..
sedar x sedar dh nk abes pun sem ni.. sem depan dh sem akhir aku kt cnie( insyaallah) cam x caye jek... balik semule pasal kepala yg serabut ni.., citenye lepas raya ri tu, cam biase la student ni mmg suke wat keje last minute.. minggu2 last ni la baru la terhegeh2 nk wat projek n asgmnt bagai... plak tu semua subjek sekaligus.. mmg serabut.. mula la semua gelabah...haha..mule la tensen la segala bagai kan.. lecturer dh bg awal2 projek tu xnak wat nk gak wat last2 minute.. huhu.. tpi nk kate ape lgi dh mcm tradisi bnde ni.. mmg xkan serik..hehe..
pas tu time macam ni la lau bace status kt facebook ke YM ke semua dok busy memanjang..huhu.. time ni la baru ingt asgmnt semua.. haha.. pas tu nk kuar2 merayap pun skrg xde sgt alsannye "aku ade asgmnt la weyh.. nk kene anta esok ni.." gitu la lebeyh kurang alasannya..huhu
tapi kan, walau camne pun keadaannye, semua bnde ni la asam garam student.. kengkadang seronk sebenarnye lau difikirkan semula.. nanti lau dh kerje mesti rindu saat2 mnjadi student ni.. time tu mmg dh xde dh pglman cam ni.. sebab time tu ade cabaran yg lebih besar tuk kie hadapi..
fikir2kan la.. nikmati lah setiap saat kehidupan kita ni.. hidup ni bukannya lama, muda cuma sekali.. sooo, kita enjoyyyyyyyyy..!!! hahaha (enjoy2 gak, tpi beringt la sket..hehe)

HIDUP PERLU DITERUSKAN... KEEP ON WALKING... WALAU BERIBU KALI PUN TERJATUH, BANGUN DAN DITERUSKAN MELANGKAH...

Tuesday, October 06, 2009